underbararesa.blogg.se

Äntligen är det våran tur! I december så är det beräknad att vårat första barn ska komma till oss. Vi kan inte annat än längta och räkna dagarna!

35..

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Idag går jag in i vecka 36. Har alltså gått 35 fulla veckor nu! Helt tokigt vad tiden går.. Och idag är det även 35 dagar till BF! Iallafall om man tar den 5/12 som bf.. vi har nämligen fått 5-6-7/12 som Bf men vi går efter det första datumet, det lät bäst!;-)
 
Imorgon är det besök hos Bm igen, alltid lika trevligt! Sen så måndag börjar vi föräldrakursen, ska bli kul att se vilka mer häromkring som ska ha barn. Och förhoppningsvis bli lite klarare i huvudet kring alla frågor man har! :)
 
Bild tagen igår.. alltså 34+6.. Ser helt borta ut på bilden.. Trött men lycklig!:)
 
Det märks att det är trångt inne i magen nu, för jisses vad det bökas runt där inne! Så himla mysigt!

U.N.D.E.R.B.A.R.A FREDAG!

Kategori: Allmänt

Hej fina Fredag!
 
Det är något speciellt med Fredagar. Även om man som jag är hemma hela veckorna så längtar jag alltid till Fredag. Lördag är också skönt, men Fredag är bäst. För då vet man att man har hela helgen framför sig.
Fredag är en dag när jag vill ha det städat och fint här hemma. Göra en mysig middag här hemma eller äta utemat. Bara mysa med mina älsklingar framför en bra film med någonting gott till. Helt enkelt bara vara. Veta att man har några lediga dagar tillsammans innan vardagen börjar om igen.
 
Den här lördagen ska jag dock jobba. kvällspass, Men bara fyra timmar. Då är det så mysigt att få komma hem sen och bara krypa ner i soffan med Daniel!
 
Den här fredagen började jag med att ligga kvar i sängen och se första två avsnitten av Rederiet. En plåt med hallongrottor(fast med drottningssylt) är precis uttagna ur ugnen. Sambon hade vissa önskemål igårkväll om att jag kunde ju gärna baka dom där goda syltkakorna idag. Och vad gör man inte för den man älskar. Sen att dom ser ut som f*n själv och kanske inte ens är ätbara det är väl en annan femma?! Måste nog provsmaka en när dom har svalnat lite. Ibland är det så kul att baka, men ibland inte lika.. Hade tänkt baka en till sort, men man liksom tappar glädjen när det bara jävlas!
 
 
Nu behöver jag frisk luft och Cindy en liten promenad!
Ha en FIN Fredag! Njut av denna dag, den kommer aldrig igen!

Underbara väder!

Kategori: Allmänt

Efter att ha regnat och varit konstant grått och trist skiner idag solen. Tänk vad lite sol och bra väder gör gott för själen. Jag och Cindy har precis kommit in från en underbar promenad, där vi bara lunkade på i våran egen takt och njöt av vädret. Nu sitter vi i våran inglasning och mår gott! Snart ska jag ta tag i städningen, är så härligt att ha det fint och nystädat när helgen kommer. Men först lite vila här ute innan.. ;-)
 
Gör er en bra dag!
 
 
 
 
 
 

För många val.. :-)

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Här är tre olika alternativ på overall. Den utan ben vore ju smidig, eftersom många bebisar ligger `ihopkurade´. Men då behöver vi nog inte åkpåsen som vi har köpt, för den där verkar ju som vara som en åkpåse?
 
 
 

Vecka 33

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Vecka 33

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position  – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. 
Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.


Våran lilla fina älskling! Våran lilla tös! (enligt BM) Spelar ingen roll vem du är som kommer ut, huvudsaken att du är frisk och mår bra. Vi älskar dig, och vi kommer alltid att finnas här för dig. Vårat lilla barn. Vi längtar så efter dig! Helt underbart att känna hur du studsar omkring där inne så hela magen dansar. Din pappa tycker det är lika facinerande varje gång som han hinner se eller känna dig. För oftast slutar du ju när han ska känna.. ;-) Hör du oss när vi pratar med dig? Hörde du imorse när din pappa berättade för dig hur mycket han älskar dig?<3

Vi längtar tills December!

 

/ Din mamma

 

 

V. 33 (32+0)

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Idag har jag gått 80 % av graviditeten! Endast 20 kvar! Känns som att det är massa kvar att fixa innan litens ankomst, men ändå känns det som att det mesta är fixat och det som fattas går fort att fixa, speciellt när man vet på ett ungefär vad som fattas.

Min lilla lista över det som är kvar, så kan jag stryka eftersom:

Skötväska - Vill ha en praktisk och samtidigt ska den ju vara fin och passa våran blå vagn!:-)

Overall - Vad ska man ha för en när det är i December och det kan vara jättekallt? Bor ju trots allt uppe i Norr.. Och hur ska man bädda i vagnen?

Salvor och annat från apoteket - Vad är nödvändigt och vad kan man avvakta med och köpa senare vid behov?

En skötbädd - Eftersom vi inte får plats med skötbord så ska vi byta på tvättmaskinen. Måste hitta ett fin skötbädd att lägga på. Plus någonting att ha blöjor och salvor osv i.

Blöjor - Har hemma två paket som vi fått.. Men är ju svårt att veta om dom passar? Vilka ska man köpa? Måste man ha med sig egna blöjor på BB?

BBväskan - Vad ska man ha med sig? Vilken storlek på kläderna till lillan? Några i 50 och några i 56?

Kudde och täcke - Till spjälsängen. Ska man ha kudde i vagnen också?

Och sist men inte minst.. Så måste jag ringa till försäkringskassan idag och försöka få någon klarhet i hur det fungerar..

så kom igen alla ni som har erfarenhet och som vet, hjälp en mindre vetande person!:-) Har jag glömt någonting? Är det någonting som jag skrivit som är onödigt?

 

Ny vecka nya möjligheter(?)

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Så var det ny vecka igen då. Dagarna och veckorna går så fort, även fast jag inte gör mycket under dagarna just nu. Inte så mycket mer än sover alldeles för länge, går omkring och väntar, plockar lite, vilar lite.. Tur jag har Cindy som sällskap. En hund är så mycket mer än bara en hund. Det kan nog alla som har/haft hund intyga!
 
Idag är det redan Tisdag, imorgon är det mitt i veckan! Imorgon som förövrigt är det bästa dagen under veckan, för varje Onsdag kliver vi in i en ny vecka i graviditeten. Imorgon vecka 33! Känns ganska så nära, men fortfarande så långt borta.. När vi kliver in i November kommer det nog kännas väldigt nära. Dels för att då ska vi gå föräldrakurs men även att vi är beräknade i början av December så det kan ju lika gärna bli November.
(Lika mycket som det kan bli mitten på December, men tror vi håller oss till slutet av November;-)) Daniel tycker att 12 December vore coolt, visst 12-12-12 som personnummer är ju fränt, men mindre fränt att gå över tiden och måsta längta ännu längre.. Äsch, den kommer när det passar! För oss passar det när som helst, kom inte för tidigt bara!
 
Sitter och kollar på utbildningar.. Skulle vilja utbilda mig till någonting men vet inte riktigt vad. Vill inte gå på universitet, utan då skulle en vuxenutbildning på komvux passa mig bättre. Men svårt att veta när man inte riktigt vet vad man vill. Tur då att jag har minst ett år på mig att fundera över detta. Inte lätt att veta vad man vill göra när man blir stor!
 
 
Nu ska jag ut i höstvädret med denna fina pingla. Min lilla älskling!
 
 
 

Dagen när lyckan äntligen kom till oss

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Den 26 Mars 2012. Det var då som vi fick veta att våran framtid inom några månader, skulle förändras. Vi skulle bli föräldrar! Äntligen äntligen kom det fina plusset upp på graviditetsstickan. Som vi väntat, längtat och åter väntat. Och äntligen, efter våran andra kur med Pregotime så var det äntligen våran tur!
 
När jag testade mig var inte Daniel hemma, utan han var på kurs i Stockholm och det skulle dröja flera timmar innan han skulle komma hem. Jag hade just kommit hem från jobbet och hade haft småont i ryggen hela dagen. Precis så som man kan ha innan mens, i svanken, men det var ju inte alls dags för mens än.. Så när jag kom hem tänkte jag att jag lika gärna kunde testa. Egentligen alldeles för tidigt eftersom det bara var 10 dagar efter ägglossningen. Men ni vet hur det är när man är otålig.. Chocken och glädjen som uppstod när jag fick se det fina plusset, dock svagt så svagt men fortfarande ett plus går inte att beskriva. Såg jag verkligen rätt?
Dom timmarna som återstod tills dess att Daniel skulle komma hem var lååånga så lååånga och inte kunde jag koncentrera mig på att göra någonting annat förutom att bara gå omkring och vänta på han.
 
Äntligen kom han hem, och jag kunde verkligen inte ens hålla mig tills dess att han kommit ut från hallen. Du ska bli pappa! Glädjen som visade sig i hans ansikte då får mig fortfarande att le. Sen kramades vi länge och väl. Ingen av oss kunde tro det. Fast det var detta som vi ville så väl och hoppats på så länge så var det ändå svårt att ta in och faktiskt förstå att nu var det äntligen våran tur!
 
Men så fort man börjat glädjas över vad som komma skall, så var det såklart också en enorm oro.. Speciellt från min sida. det var ju så tidigt fortfarande och mycket kunde gå åt skogen.
 
Men nu sitter jag här idag, i v 32(31+2) och känner hur bebisen studsar omkring inne i min mage. Tiden har gått så fort och jag har mått väldigt bra, oftast iallafall. I början mådde jag illa men det var inte jättefarligt och har bara behövt kräkas en gång. Tröttheten har varit värst. Nu har både illamåendet och tröttheten kommit tillbaka lite, men man vet ju att det är övergående!:-) Den 5/12 är våran lilla älskling beräknad, men den får gärna komma lite tidigare och helst inte efteråt!;-)                                                                                      
Ett starkare pluss någon dag senare!:-)