underbararesa.blogg.se

Äntligen är det våran tur! I december så är det beräknad att vårat första barn ska komma till oss. Vi kan inte annat än längta och räkna dagarna!

Vecka 33

Kategori: Vårat lilla mirakel!

Vecka 33

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position  – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. 
Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.


Våran lilla fina älskling! Våran lilla tös! (enligt BM) Spelar ingen roll vem du är som kommer ut, huvudsaken att du är frisk och mår bra. Vi älskar dig, och vi kommer alltid att finnas här för dig. Vårat lilla barn. Vi längtar så efter dig! Helt underbart att känna hur du studsar omkring där inne så hela magen dansar. Din pappa tycker det är lika facinerande varje gång som han hinner se eller känna dig. För oftast slutar du ju när han ska känna.. ;-) Hör du oss när vi pratar med dig? Hörde du imorse när din pappa berättade för dig hur mycket han älskar dig?<3

Vi längtar tills December!

 

/ Din mamma

 

 

Kommentarer

  • jowjow säger:

    det är ju för mysigt! Men ja jäklar vad dom är snabba dom små liven när pappan är framme å ska känna då är det alltid läge att vara helt stilla :P

    Svar: Haha ja, är verkligen som att dom märker att man ber pappan känna!:-) För mig är det inte så mycket sparkar som förr, nu är det mer hur man känner hur den rör sig, hela magen dansar typ.. förr var det ju mer en spark här och en där.. nu går det vågor i hela magen :P
    Therese

    2012-10-10 | 11:33:55
    Bloggadress: http://modernatankar.bloggplatsen.se
  • Monica säger:

    Tack så mycket!
    Grattis till eran bebis i magen! Så underbart att äntligen får vara med om det här :)
    Du har inte långt kvar! Kram

    2012-10-10 | 13:53:10
    Bloggadress: http://mookpersson.blogg.se

Kommentera inlägget här: